حدود و وسعت شهرستان خرم بید با وسعت3325 کیلومتر مربع در شمال استان فارس واقع شده است. این شهرستان از شمال به استان یزد وشهرستان آباده و از غرب به اقلید و از جنوب به پاسارگاد و از شرق به بوانات محدود میشود .
تقسیمات سیاسی بر اساس تقسیمات سیاسی شهرستان خرمبید دارای دو بخش میباشد چهار دهستان و بیست و هشت آبادی دارای سکنه دارد .
هوا شناسیدر تقسیمات اقلیمی شهرستان خرمبید دارای اقلیمی سرد کوهستانی و خشک است ، میانگین دمای سالانه 15 درجه سانتیگراد و حداکثر مطلق دما 37 درجه سانتیگراد در تیر ماه و حداقل دما 20- درجه سانتیگراد در بهمن ماه میباشد
زمین شناسی و زلزلهساختار زمین شناسی منطقه متشکل از سنگها و چین خوردگیهای دورارن دوم زمین شناسی بوده و تشکیلات آن شامل سازنده های داریان میباشد همچنین جدید ترین تشکیلات زمین نشاسی منطقه مورد مطالعه متلعق به دوره کواترنری. است که شامل نهشته های آبرفتی خشکی می باشد .
منطقه مورد نظر در زون کوهزایی زاگرس قرار دارد این زون نتیجه باز شدن و بسته شدن پوسته ی اقیانوسیه نئوتتیس است و از شمال شرق به جنوب غرب از سه بخش زمین ساختی تشکیل شده است .1-کمان ماگمایی ارومیه دختر 2- زون سنندج – سیرجان 3- کمربند زاگرس چین خورده و رانده شده
به طور کلی منطقه از لحاظ زلزله خیز بودن در محدوده خطر بامنطقه زیاد دسته بندی می شود
جمعیت جمعیت شهرستان خرم بید در سال 1390 ، 49606 نفر بوده است از کل جمعیت شهرستاندر سال مذکور41561 نفر در نقاط شهری و8045نفر در نقاط روستایی سکونت داشته اند .
بنابر این نسبت جمعیت شهری و روستایی 84 به 16درصد بوده است .
خطوط طول و عرض بر اساس اطلاعات موجود شهرستان خرم بين طول های جغرافيايی 52 درجه و 17 دقيقه و 52 درجه و 44 دقيقه شرقی و در بين عرض های جغرافيايی 30درجه و 25 دقيقه و 31 درجه و 5 دقيقه شمالی قرار دارد..
فاصله با شهرستانهای اطراففاصله تا شهرستان آباده 85کیلومتر و تا شهرستان اقلید 90 کیلومتر و تا شهرستان بوانات 55 کیلو متر تا شهرستان پاسارگاد75 کیلومتر می باشد.
پیرامون شهرستان وجودکوه های فراوان و موقعيت جذاب منطقه ،زمينه تجمع و زندگی انواع جانوران و پرندگانی همچون ميش قوچ،کَل،بزکوهی،آهو،پلنگ،کبک و تِيهُو را در آن فراهم آورده است. اين شهرستان دارای مراتع و جنگل های مرغوبی است که حدود 300 هزار هکتار آن را جنگل تشکيل می دهد.در اين جنگل ها درختچه های گوناگونی مانند بادام کوهی،بنه ،ارژن و انجير کوهی يافت می شود .گياهان دارويي همچون پونه کوهی ،آويشن،گل گاوزبان،کاسنی،خارشتر،شيرين بيان و ريواس ، به وفور يافت می شوند.
خرم بيد يكي از شهرستانهاي باستاني ايران است كه سابقه ي تمدن 3000 هزار ساله در آن مي درخشد .در اينجا به برخي از آثار و بناهاي تاريخي و ميراث فرهنگي آن اشاره مي كنيم :
قصر بهرام گور :قصر سرخ بهرام ،معروف به تل خاکی از قصر هاي هفت رنگ و هفت گانه واقع در مرکز شهر صفاشهر که از بناهای باقی مانده از دوران پيش از اسلام و دوره ساسانيان می باشد.
امام زاده ابراهيم معروف به شهدا: ساختمان اين امامزاده از لحاظ تاريخی و معماری و مذهبی بعنوان يكي از شاهكارهاي معماری در شمال فارس است كه متأسفانه بدليل كم توجهي مسؤولين روبه زوال است .
کاروانسرا:کاروانسرا های متعددی همچون کاروانسرای صفاشهر،شهيد آباد در اين شهرستان وجود دارد که متعلق به دوران صفويه و پس از آن است مهمترين آن ها نيز هم اکنون در مرکز صفاشهر ،به عنوان مدرسه علميه مورد استفاده قرار می گيرد
تفرجگاه زيبا و دلپذير قصريعقوب واقع در 7 کيلومتری جنوب صفاشهر
کوه و تفرجگاه بيدستان واقع در 5 کيلومتری شرق صفاشهر
رشته کوه های چنارو و عِظمَت
تفرجگاه هِنِشک
چشمه بناب
تفرجگاه سبزه پوش خورجان
تفرجگاه تنگ حنا